• makkelijk doorheen lopen
  • houdt insecten buiten
  • kind- en huisdier vriendelijk
  • maatwerk gratis verzonden
  • magneten weggewerkt in de zoom

Bestelhulp raamhorren

De magnetische raamhorren worden geleverd als DIY/DHZ pakketten. De onderdelen van deze pakketten maakt uzelf op de juiste maat. In drie makkelijke stappen kunt u bepalen welk raamhor pakket voor u geschikt is. Zit er geen standaard maat bij? Geen probleem, dan maken wij het gewoon op maat voor u.

1. Meten is weten

Ki-tec vliegengordijnen zijn leverbaar voor bijna iedere kozijn. Allereerst meet u het kozijn op. U heeft nodig een rolmaat, vel papier en een pen.

Hiernaast ziet u een tekening:

1. Meet de buitenbreedte van uw kozijn op (in de tekening maat B).

2. Meet de binnenhoogte van uw kozijn op (in de tekening maat H).

2. Uw afmeting bepalen

De raamhor wordt normaal gesproken op het kozijn bevestigd. Hiervoor is rondom 1 cm nodig. Bij de B en H afmetingen wordt dus 2 cm opgeteld.

B: Tel bij uw uitkomst 2 cm op, u heeft nu de minimale breedte bepaald van de hor. (bijvoorbeeld 60cm + 2 cm = 62 cm)

H: Tel bij uw uitkomst 2 cm op, u heeft nu de minimale hoogte bepaald van de hor. (bijvoorbeeld 90 cm + 2 cm = 92 cm)

Volgens het voorbeeld moet heeft u een raamhor nodig van minimaal 62cm breed en 92 cm hoog.

3. Raamhor uitzoeken!

Op basis van uw lijstje met afmetingen is het nu makkelijk om een magnetisch raamhor uit te zoeken. De meest voorkomende afmetingen hebben we opgenomen in ons standaard assortiment:

75 cm x 75 cm (KR1)105 cm x 105 cm (KR2)
150 cm x 150 cm (KR3)175 cm x 175 cm (KR4)

In ons voorbeeld zou u het pakket 105 cm x 105 cm, de KR2 kiezen, past perfect!

Naar de magnetische raamhorren

Draai- kantelramen, naar binnen draaiende ramen

Raamhorren voor draai- kantelramen en naar binnen draaiende ramen worden normaal gesproken aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Het materiaal van de Ki-tec horren is hier 100% op berekend. In sommige situaties is het niet mogelijk om de hor aan de buitenkant te bevestigen. Bijvoorbeeld bij etagewoningen. In die situaties kan de raamhor in het kozijn (in de dag) worden bevestigd. U heeft hiervoor L-profielen nodig, die worden in de dag aangebracht. Deze L-profielen worden geleverd in de kleur zwart. Deze L-profielen bestelt u apart mee. Soms eist een huiseigenaar of VVE dat de zichtzijde van de profielen in de RAL kleur van het kozijn moeten worden uitgevoerd. De profielen zijn eenvoudig in de juiste kleur te brengen met een verfrollertje. Ook kunnen ze prima meegenomen worden met het schilderwerk.