Bestelhulp raamhorren

Bestelhulp voor Ki-tec vliegenhorren voor standaard- en draai-kantelramen.

Ki-tec raamhorren zijn leverbaar in meerdere afmetingen, zodat praktisch voor iedere raamkozijn een passende hor leverbaar is.

De horren worden geleverd als DHZ montage pakketten, geschikt voor kozijnen met de volgende maximale binnenafmetingen: 75 x 75 cm (type KR1), 105 x 105 cm (type KR2) en 150 x150 cm (type KR3). De onderdelen van deze pakketten kunnen door u zelf  gemakkelijk op de juiste maat te worden gemaakt.

Het assembleren is heel eenvoudig, bovendien wordt een duidelijke, gedetailleerde Nederlandstalige montage handleiding met foto’s met de pakketten meegeleverd.

schets_raamkozijn (1)Om de horren op de juiste maat te bestellen, dienen er door u enkele maten te worden opgenomen:

Meet de binnenbreedte van uw kozijn op (in de tekening maat B).

Meet de binnenhoogte van uw kozijn op (in de tekening maat H).

Bestelvoorbeeld 1: Stel dat uw gemeten B-maat is 60 cm en uw gemeten H-maat is 70 cm. De juiste hor is dan KR 1 ( 75 cm x 75 cm). Deze kunt u dan op de gewenste maat maken.

Bestelvoorbeeld 2: Stel dat uw gemeten B-maat is 120 cm en uw gemeten H-maat is 70 cm. De juiste hor is dan KR 3 ( 150 cm x 150 cm). Deze kunt u dan op de gewenste maat maken.

Voor draai-kantelramen geldt dat de horren aan de buitenzijde van het raam worden gemonteerd. Het materiaal van onze Ki-tec horren is hier 100% op berekend. De hor wordt in dit geval “in de dag” van het kozijn gemonteerd. Om montage mogelijk te maken hebt u kunststof L-profielen nodig, die aan de binnenzijde van het kozijn aangebracht moeten worden. Deze profieltjes worden geleverd in de kleuren zwart, dezelfde kleur als onze horren. Deze set profielen dient u wel separaat mee te bestellen. Soms stelt bijvoorbeeld een VVE als eis dat de zichtzijde van de profieltjes in de RAL kleur van het kozijn moeten zijn uitgevoerd, u kunt de zichtzijde van de profieltjes eenvoudig zelf in de juiste kleur brengen met een verfrollertje.
Kopen