• makkelijk doorheen lopen
  • houdt insecten buiten
  • kind- en huisdier vriendelijk
  • maatwerk gratis verzonden
  • magneten weggewerkt in de zoom

Over Ki-tec Vliegengordijnen

Ki-tec is een Nederlands familiebedrijf opgestart door Rob Brouwer in 2013. Een jaar eerder zag hij in Nieuw- Zeeland een oplossing voor de daar levende ‘sandflies’, die een enorme plaag kunnen zijn. De bewoners gebruikten magnetische vliegengordijnen om deze insecten buiten te houden. Rob zag meteen het voordeel ten opzichten van de alternatieven zoals vaste horren, kattenstaarten, kralengordijnen en plissé- lamellen gordijnen. Deze magnetische vliegengordijnen loop je gewoon doorheen zonder je handen te hoeven gebruiken; je glazen blijven op het dienblad staan; kinderen en huisdieren lopen in en uit, het wordt niet donker in huis. En: het gordijn sluit altijd meteen weer dankzij de magneten!

In Nederland en België waren de magnetische vliegengordijn op dat moment nog onbekend. Ondernemend als hij is besluit hij om dit product naar Nederland en België te brengen. Ook hier zijn immers wel insecten die we liever buiten zien. Ki-tec werd opgestart en vanuit de schuur werden de eerste magnetische vliegengordijnen op de Nederlandse- en Belgische markt gezet. De naam “Ki-tec” is een verwijzing naar Nieuw Zeeland, waar de bewoners zichzelf ook wel ‘Kiwi’s’ noemen (net als het fruit en de nationale vogel).

Vanaf het begin vond Rob innovatie belangrijk en werden de vliegengordijnen doorontwikkeld. Er werd geëxperimenteerd met het aantal magneten, het soort gaas, de wijze van produceren en het verhogen van de kwaliteit. Vanaf het allereerste moment was ook maatwerk onderdeel van het assortiment. Niet iedere deur is immers hetzelfde, en iedereen wilde wel zo’n mooi vliegengordijn. Ook het maatwerk productieproces werd steeds verbeterd. En tenslotte werden ook de magnetische raamhorren aan het assortiment toegevoegd.

Na een aantal jaren nam zijn dochter Joska Brouwer het stokje over en bouwde het bedrijf verder uit. Vanwege de toenemende vraag naar oplossingen voor schuifpuien en openslaande deuren ontwierp zij een nieuw type vliegengordijn dat hiervoor geschikt was. Niet alleen is het gordijn breed genoeg, maar het heeft ook twee openingen. Dat zorgt ervoor dat ook in een half deels gesloten situatie gewoon in en uitgelopen kan worden. Ook de gewone vliegengordijnen werden verder ontwikkeld. Zo worden tegenwoordig de mageneten in de zoom gestikt in plaats van de magneetblokjes op de zoom. Dit is nog praktischer en ziet er mooier uit.

In 2021 zette Joska een stapje terug en vanaf dat moment zet Marc van den Broecke het familiebedrijf voort. De kernwaarden vanaf het allereerste begin, blijven een belangrijke drijfveer: kwaliteit, service en innovatie.

Wie heeft ze nog hangen? Onze eerste serie uit 2013 met de visjes als magneetblokken?

Snel en makkelijk zelf meten & monteren in 5 stappen

1

Meten

2

Maak je keuze

3

Bestellen

4

Montage

5

Plaatsing