Informatie Ki-tec vliegengordijnen

Ki-tec zelfsluitende magnetische vliegengordijnen worden geleverd als een kant en klaar vliegengordijn, op basis van de door u opgegeven kozijnmaten. Perfect passend, zonder het gordijn op maat te hoeven knippen. Fraaie en verzorgde afwerking van de randen. Het gordijn wordt d.m.v. hoogwaardig, zelfklevend klittenband op het kozijn aangebracht. Hierdoor kan het gordijn, bijvoorbeeld in de winterperiode, heel eenvoudig worden afgenomen en opgeborgen.

Het aanbrengen van het gordijn is eenvoudig, bovendien wordt een duidelijke Nederlandstalige montage-instructie meegeleverd. Alle benodigdheden worden meegeleverd.

Ki-tec heeft voor de meest voorkomende deurmaten standaard vliegengordijnen beschikbaar. Zie de tabel hieronder, wel altijd even de meetinstructie gebruiken bij het bestellen.

83 x 201,5 cm: KD1 88 x 234 cm: KD4 en KD3
83 x 211,5 cm: KD2 en KD9 93 x 201,5 cm: KD5
83 x 231,5 cm: KD4 93 x 211,5 cm: KD8
83 x 234 cm: KD4 93 x 231,5 cm: KD3
88 x 201,5 cm: KD5 93 x 234 cm: KD3
88 x 211,5 cm: KD9 en KD8 KD6
88 x 231,5 cm: KD4 en KD3

Door het klittenband dichter of verder van de onderkant van de bovendorpel aan te brengen kan een gordijn voor meerdere kozijnhoogtes worden toegepast. Als er geen passende maat beschikbaar is, kunt u een magnetisch vliegengordijn door ons op maat laten maken.

Voor een goede werking is het van belang het gordijn in de juiste maat te bestellen, zie “bestelhulp vliegengordijnen”.

Indien er vragen of onduidelijkheden zijn kunt u ons altijd bereiken via de contactpagina, dit geldt ook bij afwijkende kozijnmaten.

 

Ki-tec vliegengordijnen zijn ontwikkeld in Nieuw-Zeeland, waar vliegen en met name de beruchte sandflies, een ware plaag kunnen zijn. Het gordijn is effectief en gebruiksvriendelijk, degelijk en is ook prima geschikt voor ons klimaat. Geen gordijn dus wat met het minste zuchtje wind openwaait en wat de insecten vrije doorgang geeft. Het gordijn sluit snel en goed af en is toch nagenoeg zonder weerstand te openen. Het sluitsysteem van het gordijn bestaat uit een reeks magneetjes. In de loop van de jaren is geëxperimenteerd met het aantal, de afstand en de sterkte van de magneten, zodat het beste compromis is gevonden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk licht in de ruimtes toegelaten wordt evenals zo veel mogelijk frisse lucht. Ook een optimaal zicht van buiten naar binnen en andersom staat hoog op de lijst van eisen van gebruikers.

Kopen